Актуелно

1
Нови број часописа

Темa броја

НЕКИ АСПЕКТИ ЕВРОПСКИХ И МЕЂУНАРОДНИХ ИНТЕГРАЦИЈА
прочитај више
>
АКТУЕЛНО
прочитај више
ОГЛЕДИ И СТУДИЈЕ
прочитај више
ИЗ ПОЛИТИЧКЕ И ПРАВНЕ ИСТОРИЈЕ
прочитај више

Актуелно

Обавештење о теми следећег броја

Поштоване колеге, обавештавамо вас да ће следећи број нашег часописа бити посвећен стогодишњици Првог светског рата. Овом приликом позивамо све заинтересоване за објављивање да припреме рад на ову тему. Нарочити акценат биће стављен на положај Србије и утицај великих сила у периоду 1914-2014.

Нова e-mail адреса за слање радова

Поштоване колеге, обавештавамо вас да ваше радове убудуће шаљете на нову e-mail адресу: smiljana.paunovic@ipsbgd.edu.rs

Нови број часописа

Изашао је нови број часописа Политичка ревија

Важно обавештење

Поштоване колеге обавештавамо вас да је Редакција часописа одлучила да радови који се предају за објављивање морају задовољити више стандарде, како у одабиру тема, тако и када се ради о процедури рецензирања. Из тих разлога молимо све заинтересоване за објављивање у нашем часопису да имају у виду ову напомену. Прецизнија упутства за предају радова налазе се на крају сваког броја часописа.

Одржан је научни скуп

Институт за политичке студије је одржао национални научни скуп чије је одржавање помогло Министарство просвете и науке Републике Србије на тему „Србија, државне и националне последице разбијања Југославије 1991-2011. године“ 02. децембра 2011. године у Београду. На скупу је узело учешће 28 реномираних научника из земље и иностранства. Том приликом је дата детаљна анализа државних и националних последица разбијања Југославије, садашњих трендова, као и будућих проблема који се намећу пред нашом државом.